Írások - rövid történetek

Z001 Riport

Z001 File

Z001 RIPORT

Z001 File

Egy lepusztult gyárépület maradványait kutatnak át, néhány megmaradt fegyver , és élelmiszer után, amikor az egyik szobában az asztalon egy poros dokumentumot, pillant meg az egyik begyűjtő, már sok ilyet látott , de ezen egy roncsolt lény képeit látja meg. 

Érdekes, Z001 Jelentés talán valami köze lehet ehhez az egészhez…

Az első óra

Steve.

Akit nemrég engedtek ki a pszichiátriai osztályról , újult erővel vág neki régi , biztonsági tiszti munkájához. A múlt , hogy felesége egy kísérlet közben meghalt, és ő semmit nem tehetett ellene , már a múlt homályába fakul. Az új kihívások ,melyet új főnöke oszt ki rá teljesen felvillanyozza.

Első dolga miután felvette szolgálati fegyverét hogy oda siet a tx-20 as páncélozott járműhöz, mellyel az aznapi “munkát” kell elvégezni. Miközben a belső teret vizsgálja egy pillanatra egy villanást lát, egy hatalmas rúgást érez, majd elsötétült körülötte minden. 

Mikor magához tér , nem tudja, hogy mióta lehet ott, de a sötétben a fejét fogva , próbálja a kijáratot keresni. Dörömböl , ordít, de semmi válasz…..

Második óra…

Kicsit kábán térsz magadhoz a hatalmas rúgás után, még most is érzed, mintha egy lapáttal vertek volna hátba. A fejed lüktet , és csupán egy pislákoló fényt látsz. Hirtelen érzed, hogy valami ragadós folyadékhoz nyúltál , próbálod kitalálni mi lehet , de a gondolat tovaszáll, nem érted mi történt….

Furcsa villanásokat veszel észre és lassan elindulsz felé, a tx-20 ajtaja nagyon nehezen mozdul, dörömbölsz , ordítasz , de semmi , minden erődet bevetve próbálsz kijutni , már majdnem feladod mikor nehezen de megindul a vaskos ajtó. 

Ahogy lassan kinyílik az ajtó hirtelen rájössz, hogy valami nagyon nincs rendben,  a külső támadást jelző riasztó sikító hangja szinte a csontodig hatol , nem hitted volna hogy ez veled megtörténhet, a te életedben ez olyan abszurd és felfoghatatlan …

Harmadik óra…

Körbenézel, és látod , hogy valami robbanás történhetett, mert a fal helyett, most csupán egy tátongó lyuk , és lángoló tartályok látványa fogad. Émelyítő, orrfacsaró bűzt érzel, rögtön tudod, egyetlen esély, hogy túléld az a régi védelmi bunker, melyet egy esetleges robbanás esetére építettek. Ahogy elindulsz a bunker felé furcsa hörgések, és már már örjítő ordításokat hallassz. Óvatosan,de elindulsz a hangok irányába, hátha összefutsz segítségre szoruló emberre…

Negyedik óra…

Magad sem érted, de úgy érzed , már órák óta bolyongsz a gyár területén, de még mindig senkit sem láttál , a hangok egyre halkabbak , már alig hallani , a riasztó hangja is elnémult , a füst , a port lassan kezd leülni, és egyre jobban látod mi van körülötted. Furcsa árnyakat látsz a távolban, mint valami vegyvédelmi ruhában dolgozó munkások lennének.. És eszedbe jut lehet a Z osztályon történt valami , csak nem ott történt a robbanás? Bár nem voltál sosem tisztában azzal mi folyik ott , csupán a pletykák azok amik most a gondolataid viszik tovább. Veszettség, influenza, vírusok , ezek a tudósok folyton valami őrültséggel kísérleteznek . Tisztában vagy , hogy a sereg mindig talál egy céget ahol harci szerekkel lehet kísérletezni , tudod, hiszen Jessica is így halt meg …

Ötödik óra..

Elfog a rettegés, tudod, sietni kell mert itt nem maradhatsz tovább. A látvány ami már eléd tárul sokkal rosszabb mint számítasz, holttestek mindenhol  , csonkolt testek, megégett , torz arcok, leszakadt testrészek, a rosszullét kerülget , a gyomrod összerándult , elkezdesz remegni, izzadni, a gondolataid már nem uralod. Egy morgás szerű hangra figyelsz fel , egy túlélő , talán ő tud valamit. Oda sietsz , felismered , régi barátod és munkatársad Pete , ruhája szakadt, és nagyon megégett, de ő az tudod , mikor közelebb érsz hozzá hirtelen rád ugrik , és habzó véres , állatias harapdálásba kezd, alig tudod magad kiszabadítani a karmai – fogai közül, a pisztolyoddal tudod csupán kiszabadítani magad.. 

Hatodik óra..

A sokkot követően egy közeli, bár romos épület részhez menekülsz , próbálod kitalálni mi történt , zavart vagy és dühös , a pulzusod az egekbe, a kezed is remeg. Rádión próbálsz segítséget kérni, de senki nem felel, csupán valami furcsa hörgést , morgást hallasz a rádió tulvégéröl is . Körbenézel és látod hogy az eddig fekvő testek , elkezdenek megmozdulni – ledöbbensz a látványtól – miféle fertőzést szabadított el a robbanás. Hátulról megragad egykar , be akar rántani a sötétbe , még szerencse hogy bele tudsz lőni párat, valami morgást hallatva elenged , szerencsére éreznek fájdalmat gondolod magadban és elkezdesz rohanni a bunker felé. Nyomodban az előbb lassan mozgó testek , hirtelen rohanásba kezdenek , téged üldöznek…

Hetedik óra…

Megharaptak, a kezedből ömlik a vér, bár elmenekültél, és sikerült elbarikádozni magad egy szobában, tudod nem sok jóra számíthatsz. Már világos, elszabadult valami vírus ami őrjöngő vadállattá változtatja az embert. Egyre nehezebben veszed a levegőt, érzed már nincs sok hátra, a vészjelző fény is kialszik, kezd el sötétedni minden…

Újra hallod a kaparászást, szinte érzed hogy szétmarcangolnak, még van egy golyó a pisztolyban, tudod mit kell tenned..

Lövés rázza meg az amúgy már csendes szobát… 

Az ajtó betörik ,végre sikerült kifeszíteni tx-20 páncélozott jármű ajtaját, Steve őrülten hadonászva fegyverével, lövöldözni kezd, néhány segítségére sietőt is súlyosan megsebesít, aztán eszméletét veszti  . 

Pete megdöbbenve nézi barátját, nem érti mi történt , csak 1 órára volt bezárva az ajtó..

Azonnali hatállyal jelentést kérnek az incidensről , Steve Zombaia halálával kapcsolatban.


Steve Zombaia további kivizsgálás idejéig az elkülönítő zárt osztályra történő áthelyezését kérvényezem. A vizsgált alany vér és szövetminta továbbítása megtörtént. A vírus fertőzés 

És itt véget is ér a jelentés , sajnos túl sokat nem árul el a továbbiakkal kapcsolatban, kár , de már biztos itt kezdődött minden, és ezzel a lendülettel tovább is keresgélt, a még fellelhető romok között. 

Vélemény, hozzászólás?